Om Poptek.no

Jeg har vært interessert i teknologi så lenge jeg kan huske. Etter å ha jobbet med det i fire-fem år, og fulgt utviklingen som journalist i Dagbladet i alle fall dobbelt så lenge, har engasjementet blitt bare større og større.

La gå at vi ennå ikke har flyvende biler eller virtuelle parallellsamfunn. Det har aldri tidligere skjedd så mye på så kort tid. Det mest interessante er å observere hvordan de teknologiske fremskrittene faktisk påvirker oss.

Hva gjør det med oss som mennesker? Hvordan endrer det kommunikasjonen vår og relasjonene våre? Hva skjer med arbeidsplassen og hverdagen? Og hvilken effekt har det på samfunnet?

Teknologi handler ikke lenger om en nisje, en definert bransje eller et avgrenset område. Det påvirker de aller fleste aspektene av våre liv og angår oss alle. Derfor tenker i alle fall jeg at det er veldig viktig å forsøke å forstå hva som skjer.

Denne tilnærmingen fortjener et eget begrep – populær teknologi, eller poptek, om du vil.

Rett og slett en teknologiblogg for alle dem som egentlig ikke er så opptatt av teknologi.

Noe av det vi skal se nærmere på: digitalt arbeidsliv, digitalt hverdagsliv, tingens internett, smarte byer, folkefinansiering, wearables, kunstig intelligens, romfart, personvern, roboter, bioteknologi og sosiale medier.

– Diana Badi | hei@poptek.no